Alta en Web: setembre 2010

ingredients per a 8 persones
200 g de farina, 100 g de mantega, 1 culleradeta de ron (opcional), 1 pessic de sal, 1 k i 1/2 de pomes golden, 100 g de sucre, 80 g de panses de Corint, 50 g de ametles picades, 2 culleradetes de sucre llustre
elaboració
barregem en un bol la farina, la mantega, el ron i un pessic de sal. Ho amassem una miqueta, embolicarem la massa amb paper transparent de cuina i el deixarem 20 minuts a la nevera.
Remullarem les panses una estona amb aigua tèbia; les colarem i les guardarem. Pelarem les pomes, els hi traurem el cor i les tallarem a làmines fines.
Dividirem la massa en dos part i amb un corró estendrem la massa fins que quedi ben fina.
Distribuirem les làmines de poma, les panses i les ametlles picades en el centre de la massa i escamparem el sucre. Enrotllarem cada tros de massa sobre si mateix, fent una espècie de rotlle tancat per als costats.
Els anirem col·locant amb una plata untada amb mantega i els posarem al forn, prèviament escalfat, durant 50 minuts a mitja potència. Els servirem tebis amb sucre llustre per sobre.
recepta cedida per Mescladis