juguem


activitats infantils
per fer a casa
que afavoreixen
els vincles familiars

select
Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

carbonara amb carxofes


si non è vero è ben trobatto


lacuinavermella.cat

Alta en Web: octubre 2010

carbonara amb carxofes: si non è vero è ben trobatto


Els espaguetis carbonara és una de les receptes més populars, deliciosa i alhora maltractada de la gastronomia italiana.
Es diu que el seu origen el trobem a la postguerra. Sembla ser que la intendència de les tropes nord americanes va assegurar-se que l’esmorzar a base d’ous i ‘bacon’ no faltés als seus soldats. La població va incorporar aquests productes a una recepta de pasta, com diuen els italians si non è vero è ben trobatto.

El maltracte prové de que molta gent substitueix la salsa amb el formatge i l’aigua de cocció per crema de llet. No us deixeu enganyar per aquest sacrilegi gastronòmic.

Ingredients
350 g d’espaguetis
4 carxofes tendres i petites
120 g cansalada viada
1 ou sencer i 3 rovells
80 g de parmesà
5 cl d’oli d’oliva

1 gra d’all
sal i pebre

Preparació
Netejar les carxofes, tallar-les a quarts, deixant només les parts més tendres. Un cop netes submergir-les  un parell de minuts en aigua amb unes gotes de suc de llimona per evitar que es tornin negres. Posar les carxofes a foc mig amb dues cullerades d’oli, l’all i el julivert. Humitejar amb el vi blanc, deixar que s’evapori i salpebrar. Cal que siguin cruixents. Bullir la pasta al dente amb molta aigua bullent i sal (guardar aigua de cocció). Daurar la cansalada viada i reservar calenta. En un bol mesclar els ous juntament amb el parmesà ratllat, un raig d’oli, salpebrar i afegir una mica de l’aigua de la cocció de la pasta. Un cop els espaguetis son cuits, mesclar-la amb 2 o 3 cullerades d’oli, la cansalada encara calenta. Pel amunt tirar-hi la barreja d’ous i les carxofes. Mesclar bé, servir i perfumar cada plat amb pebre acabat de moldre.
La incorporació de la carxofa, el vegetal de sabor més especial, que li dona un contrapunt molt original a la recepta.

recepta cedita per La cuina vermella.cat