juguem


activitats infantils
per fer a casa
que afavoreixen
els vincles familiars

select
Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

confitura de cireres


conserva


Museu de la Confitura

Alta en Web: maig 2010

confitura de cireres: conserva


Les cireres apareixen al mercat el mes de maig. Cal aprofitar quan se’n troben perquè la temporada és molt curta. Hi ha molts tipus de cireres; però tant les de color roig brillant quasi negre, com les d’un vermell suau anomenades cor de colom són ideals per fer-ne confitura. I no us faci mandra la feina de treure’n els pinyols, el resultat val la pena.


ingredients

2kg de cireres, 800 gr de sucre, 2 llimones, 1 canonet de canyella



elaboració

Renteu les cireres, traieu-ne la cua i el pinyol amb l’ajuda d’un aparell especial que també serveix per espinyolar les olives.
Poseu les cireres en una cassola i afegiu-hi el sucre, el suc de les llimones i el canonet de canyella. Deixeu-les macerar perquè treguin tot el suc i l’endemà coeu-les durant tres quarts d’hora.
Al final, tritureu-les lleugerament amb la batedora, de manera que quedi una confitura grumollosa, no com puré. Deixeu-ho encara 5 minuts més i apagueu el foc.


Pots per guardar la confitura | en una cassola gran hi fem bullir aigua i hi posem els pots i les seves tapes que farem servir després, ho bullim durant uns cinc minuts per esterilitzar els pots. En treure'ls, els posem de cap per avall, perquè s'escorri bé l'aigua.

És important que quan posem la confitura dins el pot estigui el més calenta possible, ja que és aquest calor el que farà que es tanqui hermèticament. Un cop posem la confitura al pot, tanquem bé amb la tapa, i li donem la volta (atenció que crema), el deixem reposar cap per avall. Deixem que refredi, ens aguantarà un any o més!


recepta cedida per el Museu de la Confitura