juguem


activitats infantils
per fer a casa
que afavoreixen
els vincles familiars

select
Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

mona de pasqua


voleu provar de fer-la vosaltres?


Josefina Llargués

Alta en Web: març 2010

mona de pasqua: voleu provar de fer-la vosaltres?


Ingredients 

Necessitem, ½ kg de farina (300gr de farina blanca i 200 de farina integral), 100g de sucre integral de canya, 50ml d’oli d’oliva verge, 3 ous, un pessic de sal, pell de llimona ratllada molt fina, plet o aigua (aquella que admeti la massa), 20-30g de llevat premsat fresc, culleradeta de matafaluga, 3 o 4 ous durs per decorar, 1 ou per pintar la mona


elaboració

Posem la farina sobre el marbre. Hi fem un forat com si fos un volcà. Desfem el llevat amb una mica d’aigua tèbia. Al mig del volcà hi afegim el sucre, l’oli, els ous, la sal, la pell de llimona, el llevat desfet i la matafaluga.

Amassem amb les mans ben netes, afegint-hi la llet o aigua en mica en mica,  fins aconseguir una massa homogènia que no se’ns enganxi a les mans.
Fem una bola amb la massa, la untem amb oli d’oliva i la deixem reposar dins un recipient, tapada amb un drap, durant mitja hora

Ens untem les mans amb oli; traiem la massa del recipient i la tornem a amassar 2 o 3 minuts més. A continuació, fem una mena de pa rodó;  hi fem amb els dits un forat al mig, que anirem engrandint fins donar-li forma de corona.

Posem el tortell en una plata de forn prèviament untada amb oli d’oliva o folrada amb un paper per cuinar al forn, per tal que no s’enganxi a la safata.
Fem tants forats al tortell com ous durs hi vulguem posar i els clavem amb closca. Deixem fermentar novament el tortell uns 15-20 minuts.

Escalfem el forn i quan sigui ben calent hi coem la mona a 180º durant uns 35-30 minuts (dependrà del tipus de forn). Abans de posar el tortell al forn el pintarem amb out batut i l’espolsarem amb sucre.

Per saber si la mona és cuita, punxem amb un escuradents. Si surt sec, ja podem apagar el forn i deixar-la refredar abans de tallar.


recepta cedida per Josefina Llargués




tradicions | la mona

Si vols informació d'aquesta tradició clica aquí


manualitat | pintem ous de pasqua

Per veure el procediment, clica aquí