educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | escena


FiraTàrrega 2010


30a edició aixeca el teló


Alta en Web: setembre 2010

premsa FiraTàrrega

30a edició de FiraTàrrega del 9 al 12 de setembre


FiraTàrrega aixeca el teló en una jornada que comença a les 18.00 hores i que oferirà, al llarg del dia, 33 funcions de 27 companyies nacionals i internacionals —de les 89 companyies que conformen la Programació Oficial i els Espais d’Empresa—.

No serà, però, fins a les 19.00 hores que tindrà lloc la inauguració oficial de la Fira, amb un acte institucional a l’Ajuntament i que comptarà amb la presència, entre altres autoritats, de l’alcalde de Tàrrega i president del Patronat de la Fira, Joan Amézaga; el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; el director de l’Institut de les Arts Escèniques i la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura, Félix Palomero i el gerent de FiraTàrrega, Pau Llacuna.


L’espectacle inaugural
Congrega al voltant de 5.000 persones en una primera jornada de Fira en què el públic envaeix els carrers de Tàrrega.

Una estructura mòbil gegant suspesa a més de 30 metres d’alçada i 12 acròbates realitzant espectaculars coreografies acompanyats per una banda de música han estat els encarregats d’inaugurar FiraTàrrega 2010. Sota el títol Muaré, la productora catalana Free Art i la companyia Voala Project han ofert un espectacle multidisciplinar, de gran format, que juga amb els efectes òptics. Al voltant de 5.000 persones s’han congregat a l’Espai Hort del Barceloní per seguir l’espectacle inaugural.

Amb una estètica pròpia dels 60, la proposta té l’objectiu de fer moure els espectadors en el terreny de les emocions més profundes, amb música en directe, imatges espectaculars i amb el cel com a teló de fons. El muntatge, estrenat en el marc de la Fira, ha estat coproduït per FiraTàrrega. L’espectacle inaugural es podrà tornar a veure demà divendres, dia 10, a les 23.00 hores i dissabte, dia 11, a les 22.00 hores.


El balanç d’aquests quatre dies

La valoració del certamen és completament positiva atenent la gran afluència de professionals i d’espectadors tant en els espectacles programats al carrer com en sala.

Pel que fa a l’àmbit artístic, cal remarcar la gran acceptació del conjunt de la programació oficial i, en concret, de les propostes més singulars i de les estrenes sorgides arran de les residències creatives i del Laboratori de Creació. D’aquesta manera, culmina de forma exitosa el projecte artístic proposat per Jordi Colominas –que aquest any conclou el seu exercici com a director artístic–. Com a resultat d’això, s’ha constatat una gran afluència en tots els espectacles de carrer, així com en els de sala que han exhaurit totalment 61 de les 122 sessions de pagament.

En la seva vessant professional, La Llotja ha funcionat en la seva màxima capacitat d’expositors i els contactes entre els agents escènics i les companyies han estat continus.


Espectacles
FiraTàrrega 2010 ha estat l’aparador de 89 companyies nacionals i internacionals, entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa. La Programació Oficial l’han integrat 59 companyies i els Espais d’Empresa – 23 Arts i Teatre de Ponent- 30 més. D’altra banda, cal destacar que la Programació Oficial ha acollit 15 espectacles d’estrena.




info
FiraTàrrega. Teatre al carrer | Plaça Sant Antoni 1 Tàrrega | 973 310 854 | premsa@firatarrega.com | www.firatarrega.cat

imatge | Elba Romero


Veure programació de FiraTàrrega 2010, clica aquí