educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | natura


Coves de Salnitre


Un món de llegendes


Alta en Web: juliol 2010

Ajuntament de Collbató

La Muntanya de Montserrat, de renom universal per la seva fesonomia i el seu monestir, amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut. Una variada gamma d’avencs i coves foraden l’aparentment compacte massís conglomeràtic de Montserrat. Entre elles destaca la Cova del Salnitre, coneguda arreu tant per la seva espectacularitat que fascinà i inspirà al llarg dels anys artistes com Rusiñol i Gaudí, com per ser la que millor resumeix la història de l’espeleologia catalana.

L’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge kàrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.

Només cal traspassar el llindar de l’entrada per encetar un recorregut d’aproximadament 500 metres seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les successives generacions d’espeleotermes (estalagtites, estalagmites i columnes). Passeig enriquit per experts guies que, a més d’explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l’hàbitat dels primers pobladors neolítics de Montserrat i ens endinsaran en un món de llegendes.



Les coves
La Sala de la Catedral |
Amb uns 60 metres de llarg i voltes de fins a 35 metres d’alçària resulta la cavitat més gran del conjunt de les Coves. Grans blocs de pedra despresos en conformen el sòl.

El Pou del Diable |
D’uns 16 metres de fondària i imposant estretor, aquest serà l’únic camí que ens endinsarà verdaderament a les entranyes de la muntanya. Actualment, 66 graons ens facilitaran el descens i iniciaran el recorregut per les més belles sales i passadissos naturals.

Les profunditats de Les Coves
| Una vegada passada la Cova dels Ratpenats, arribem a una de les cavitats més boniques, la que popularment es coneix com la Cova del Cambril. Al costat d’aquesta trobem la de l’Elefant i a través de la Boca de l’Infern i després d’haver desitjat sort tocant els “ous ferrats” prendrem una galeria que ha fet volar la imaginació de tothom qui ha tingut la sort de passar-hi. A continuació, la Sala de la Verge, la dels Elefants i la de les Barricades fins arribar al Pavelló de la Verge, a uns 20 metres de fondària.




info
Oficina de Turisme de Collbató. Plaça de l'Era s/n | 937 779 076 | http://www.everyoneweb.es/covesdelsalnitre

imatge|