educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | trobada


Som família, fem valors!


15 de maig, dia internacional de les famílies


Alta en Web: maig 2010

Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania

El Departament d'Acció Social i Ciutadania, commemora cada 15 de maig el Dia Internacional de les Famílies, amb una programació d’actes dedicats al públic familiar d’arreu de Catalunya.

El Dia Internacional de les Famílies és una oportunitat per conscienciar la societat en relació amb l’estat en què es troben les famílies i els seus desafiaments i problemes i és també una bona ocasió per tractar de les accions que cal emprendre per a la seva defensa. Enguany, l’objectiu és que les famílies i la societat en general reflexionin sobre el paper de la família com a principal transmissora de valors amb el lema Som família, fem valors!


Context familiar, un espai ideal per forjar valors
Cada dia és més complex el paper educador de la família. Per això, cal descobrir l’essència que fa del context familiar l’espai ideal per forjar els valors que ajudaran els nostres infants a comprendre i estimar, i els permeti assolir les competències socials que afavoriran un projecte de vida valuós.

La generositat, l’autoestima, l’esforç, la dedicació, l’alegria, la tolerància, el respecte, la capacitat de treball, la responsabilitat, la confiança, la llibertat, l’empatia, la comprensió, la solidaritat, són alguns dels valors que s’aprenen a casa i es perfeccionen al llarg de la vida, que faciliten la convivència i ens converteixen en persones actives i compromeses.

No es tracta d’una transmissió teòrica, sinó vivencial, en la qual els pares i mares són els primers i els protagonistes més importants, així com els principals models per als seus infants. Mitjançant les normes de convivència familiar, les relacions i les emocions es transmeten les pautes que permetran als infants construir un sistema de valors propi.


Diverses activitats arreu del territori català
Per celebrar-ho, el Govern de la Generalitat a través de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania organitza diverses activitats lúdiques per tot el territori català. Al Parc de la Ciutadella de Barcelona, el dia 16 de maig, s’organitza una gran festa on les famílies gaudeixen de tallers participatius i espectacles, entre d’altres activitats. El mateix cap de setmana, 15 i 16 de maig, també se celebren festes a Amposta, Cambrils, Cervera, Girona i Igualada.

També s’ha elaborat especialment per a aquest esdeveniment un joc de taula, el Recordavalors, que ajuda els membres de la família a prendre consciència dels valors tot jugant i divertint-se. A les festes, totes les persones participants, podran jugar al Recordavalors. A més, se’n podran emportar un exemplar a casa.

En el mateix marc, el dia 20 de maig, al Palau Moja de Barcelona, tindrà lloc un acte institucional amb la conferència “Família i virtuts públiques”, a càrrec del doctor Salvador Cardús, degà de la facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.


PER VEURE LA PROGRAMACIÓ DE LES DIVERSES POBLACIONS, clica aquí


info
Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania. Podeu consultar tota la informació sobre les activitats a http://www.gencat.cat/dasc/families/DIF2010/