educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | natura


Piragüisme tot l`any


Passejar sobre les aigües tranquil·les per paisatges meravellosos


Alta en Web: abril 2010

Beniemocions

Aquesta vegada us proposem una activitat per fer tot l’any: piragüisme a les Terres de l’Ebre per gaudir de l’aigua i de la natura. Acompanyats amb monitors experts podreu passejar sobre les aigües tranquil·les amb piragua o canoa a través de paisatges meravellosos, tot descobrint meandres, estrets, barrancs, illes verges, castells, antics molins, poblats ibèrics envoltats de pau i natura amb un bosc i una fauna pròpia de ribera al seu màxim esplendor.

La intenció de Beniemocions no és únicament contribuir a la pràctica de l’esport; donen,també, molta importància a l'educació ambiental i a donar informació i ajudar a conèixer els llocs d’interès del recorregut, des del punts de vista natural, paisatgístic i històric.Els monitors, a més d'ensenyar la tècnica del caiac, fan de guia i donen explicacions dels aspectes més interessants de cada punt del recorregut. De la mateixa manera que quan visiten qualsevol monument cal saber quines obres d’art i quin patrimoni alberga, qui ho va fer, per quins motius, a quina època, ... i moltes altres coses més

El RIU és també un patrimoni importantíssim que cal cuidar, respectar i preservar. També és important conèixer totes les meravelles que en ell s’hi troben, perquè estan allí i quina funció tenen.

Lo RIU, igual que tot el que forma part de la natura, quan més el coneixes, més l’estimes, ... i més el defenses.


Propostes d'activitats

BTT Piragüisme
Matí| sortim en bicicleta des de Xerta, per la Via Verda, fins la Fontcalda per tornar a Benifallet per l'antic camí de l'Estació i el camí de la Barca.
Tarda| Baixem en piragua o canoa per l'Ebre amb un guia que ens ensenyarà molts llocs interessants, entre ells, la desembocadura del Canaletes, la resclosa de l'Assut i ens portarà fins al punt de partida, Xerta.

Piragüisme Senderisme (Ruta de Barrufemes a Cardó)
Matí| Descens guiat en piragua o canoa des de Miravet fins a Benifallet, gaudint de l'incomparable paisatge de l'estret de Barrufemes, els seus sorprenents racons, escarpats, illes i platges fluvials.
Tarda| Excursió guiada on podem triar entre les serres i ermites de Cardó o el Barranc del Catxorro, el camí de la República i la sendera d'en Ritxer.

Piragüisme coves

Matí| Descens en piragua on canoa des de Miravet a Benifallet (com a l'opció anterior).
Tarda| Visita guiada a les coves de Benifallet o espeleologia amb equip i guia per la cova Marigot o la de l'Aumidiella.

Senderisme Llagut

Matí| Excursió guiada a Cardó o el Barranc del Catxorro (com a l'opció anterior).
Tarda| Creuer amb llagut pel riu Ebre.

BTT i Caiac: Ruta de l'Assut
Sortida i Arribada: Via Verda de la Vall de Zafan, a 1km de Xerta direcció Benifallet. Es troba a la recta de Xerta, a la C-12 (Eix de l'Ebre) en front de l'Assut (a l'altra banda de l'àrea de descans que hi ha a la vora de la carretera).
Sortim en bicicleta en direcció a l'estació de Benifallet (a 7km), passant nombrosos túnels i creuant el pont dels Frares, des d'on admirarem la vista del riu i el Coll de Som.
Si matinem podem seguir fins a l'estació de Pinell de Brai (a 11km) i el Santuari de la Fontcalda (a 15km), passant pel majestuós pont de Riberola, i gaudint del magnífic paisatge que voreja el riu Canaletes.
Tornem a l'estació de Benifallet, agafem el camí que enllaça amb l'eix de l'Ebre direcció a Benifallet seguint l'antic camí de la barca, passant pel mig dels camps de tarongers fins al pont del Llaguter. Un cop creuat el riu Ebre, es gira a la dreta en direcció al poble de Benifallet, on es deixen les bicicletes.


Tipus de recorreguts
Trams normals pel riu Ebre (aigües tranquil·les)
- Vinebre/Ascó-Móra d'Ebre (11 km)
- Móra d'Ebre-Miravet (11 km)
- Miravet-Benillafet (12 km)
- Benifallet-Xerta/Tivenys (11 km)
- Xerta-Tortosa (11 km)
- Tortosa-Amposta (14 km)

Trams llargs (més de 4 hores)
- Móra d'Ebre-Benifallet
- Benifallet-Tortosa

Zona embarcador de Benifallet
Recorreguts a partir de 1 hora per la zona propera a l'embarcador i les illes de Cataula i del Nap i la desembocadura del riu Canaletes.

Zona desembocadura riu Canalestes
Temporada de primavera amb cabal suficient pel riu.

Descens

Inclou transport, recollida d'embarcacions i monitor-guia.



info
Beniemocions. Benifallet | www.beniemocions.cat | 619 334 384