educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | escena


La maleta de l'Agustí


Recrea els anys en què l’arxiu del fotoperiodista va estar amagat a Carcassona


Alta en Web: abril 2010

Farrés brothers i cia | Teatre de l’Aurora

Farrés brothers i cia mostra la guerra amb fotografies d’Agustí Centelles al Teatre de l’Aurora

A través de dos amics d’infantesa, els titelles André i Jean Pierre, la companyia igualadina Farrés brothers i cia ha donat llum el passat cap de setmana, al Teatre de l’Aurora, a la La maleta de l’Agustí, un espectacle de teatre i titelles per a tots els públics que té com a protagonista el fotoperiodista Agustí Centelles i, sobretot, les seves fotos.


La guerra no és cap joc

Emocionant, interessant, divertit, màgic, bonic, acurat... Aquests són alguns dels adjectius que poden definir l’últim muntatge d’aquests igualadins que ja s’han fet amb un premi Butaca (2008), el d’altres disciplines teatrals, el primer atorgat a un treball adreçat a infants. La maleta de l’Agustí manté la qualitat dels anteriors espectacles de la companyia (Operació AVI, El rei de casa i OVNI) i el tractament d’una temàtica social, en aquest cas, la Guerra Civil Espanyola. Si bé no s’anomena explícitament, l’espectador palpa la por i les conseqüències que genera la guerra a través de la història d’un nen de 10 anys a qui se li ha prohibit tocar una maleta perquè no és de la família. A poc a poc es va descobrint el contingut d’aquesta maleta i la importància que té, alhora que es fa evident que la guerra no és cap joc i que les ferides costen molt i molt de tancar.

Farrés brothers i cia va estrenar l’espectacle en una funció que va comptar amb la presència de la família Centelles entre el públic. Un dels fills d’Agustí Centelles, Sergi Centelles, va expressar la gratitud per la “gran interpretació de la vida del pare” i, tot i haver seguit de prop l’evolució de l’obra, va assegurar haver-se “sorprès” per la posada en escena i, sobretot, “emocionat” en alguns moments de la representació. La projecció d’una vintena de fotografies de Centelles preses al front i als camps de concentració francesos, la instantània de l’arribada de Centelles amb cotxe a Carcasonna per recollir la maleta amb 4000 negatius 30 anys després d’haverla deixat acompanyada per la reproducció d’un model en miniatura del mateix cotxe o bé les sentides paraules de l’àvia que explicaven al menut que Centelles els enviava cada Nadal una caixa de torrons per dir-los que estava viu i recordar-los així que li conservessin la maleta... són escenes que, de ben segur, van contribuir a l’emoció de la família Centelles i de la resta d’espectadors que, de divendres a diumenge, van omplir el Teatre de l’Aurora.

La incorporació de les noves tecnologies, una escenografia original i atractiva, uns titelles preciosos i entranyables i una música encertada, entre d’altres elements, van acabar d’arrodonir un espectacle que se’n farà parlar.

La coproducció de Farrés brothers i cia i el Teatre de l’Aurora es va tornar a representar el 16 d’abril en el marc de la programació oficial.


info
Teatre de l'Aurora | 938 050 075 | info@teatreaurora.org | www.teatreaurora.org

Farrés brothers i cia
| 938 052 520 | produccio@farresbrothers.com | www.farresbrothers.com