educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | trobada


La Mostra 2010


Fira de teatre infantil i juvenil


Alta en Web: abril 2010

premsa La Mostra

La 21a Fira de teatre infantil i juvenil se celebrarà del 14 al 18 d’abril a Igualada.

És el mercat d’arts escèniques per a tots els públics de les terres de parla catalana, que té lloc anualment a Igualada.

L’objectiu principal de La Mostra és la difusió de les millors produccions catalanes de teatre infantil i juvenil per tal de proveir la programació dels municipis del territori de parla catalana. No obstant això, La Mostra dedica també atenció a una selecció del millor teatre infantil i juvenil de la resta de l’Estat i d’altres àmbits europeus.

Per tot això, La Mostra s’ha convertit en un punt de trobada excel·lent per als professionals del sector – tant per a l’exhibició com per a la compravenda d’espectacles – i alhora en una gran ocasió per gaudir en família dels millors espectacles per a tots els públics.


La Mostra acollirà més de 60 companyiesi una vintena d’estrenes

En aquesta 21a edició de La Mostra ha programat més de 140 representacions entre espectacles de sala, de carrer i tallers. En total hi haurà 62 companyies que exhibiran les seves produccions a programadors i a públic general, uns muntatges que s’han seleccionat d’entre les 263 propostes que van presentar-se per participar a la fira. Com és habitual hi tindran cabuda una gran varietat de gèneres: teatre, animació, titelles, clown, màgia, teatre d’objectes, circ, dansa, teatre musical, etc.

Entre els criteris que l’equip de direcció artística, encapçalat per Òscar Rodríguez, ha seguit per seleccionar els espectacles hi figurenla qualitat, nivell artístic i innovació de les produccions, que s’estrenin, s’hagin estrenat durant l’últim any o bé que no hagin girat dins el circuit infantil i que siguin aptes per a la programació de les temporades de teatre per a tots els públics d’arreu de les terres de parla catalana. En aquest sentit, La Mostra 2010 acollirà una vintena d’estrenes i diverses companyies emergents com Gong Teatre Musical Infantil, Sandra Rossi i Taller del Parc, entre d’altres. Un altre aspecte que s’ha tingut en compte a l’hora de confeccionar la graella de programació és facilitar la tasca dels programadors per tal que puguin veure el màxim possible d’espectacles, per això gairebé tots es representen dues vegades. En total, La Mostra es desenvolupa en un total de 13 espais (9 tancats i 4 a l’aire lliure), a més de les cercaviles que itineren pels carrers d’Igualada.

Entre les estrenes destaquen El món d’Irene de la companyia Pep López i Sopars de duro, La cigala i la formiga de Xip Xap, Reacció de Lazzigags Produccions (escrita per Lutz Hübner, un dels dramaturgs alemanys amb més repercussió internacional), Tortuga, l’illa d’en Tresot de La Pera Llimonera, L’embolic de Marcel Gros, El Rodamón - Un viatge màgic d’Enric Magoo, La maleta de l’Agustí de Farrés brothers i cia, La història d’un pallasso de Monti i cia, Els ploramiques de L’Estaquirot Teatre i l’adaptació al català de Paraules de caramel deTíteres de María Parrato.

També tindran protagonisme les produccions dels italians Quelli di Grock, que oferiran Sincola, espectacle premiat en diversos festivals d’Itàlia amb el qual s’obrirà el teló de La Mostra; dels canadencs LeThéâtre des Confettis i el seu Cuento de la Luna inspirat en relats de Pere Calders, i dels andalusos La Rous amb la proposta de teatre i titelles La casa del abuelo. A més, La Mostra comptarà amb espectacles ja reconeguts a Catalunya com El Impossibilista de Sergi Buka, Ras! de Maduixa Teatre, A l’arca a les vuit de Fundació Xarxa, Jordi Tonietti - 25 anys de cançons canta i balla de Jordi Tonietti, El retorn dels putxinel·lis de Titelles Sebastià Vergés i l’espectacle de circ Mostra’m, creat especialment per La Mostra al carrer, que dóna el tret de sortida als espectacles a l’aire lliure de la fira, i dirigit per Jordi i Juanet ‘Boni’.


Exposició Centenari de Titelles Vergés (1910-2010)
Del 14 al 18 d’abril de 2010 a la Sala Municipal d’Exposicions “La Sala”, de dimecres a divendres de 19 a 21h i dissabte i diumenge: d’11 a 14h i de 18 a 21h.

Titelles Vergés celebra enguany el seu centenari (1910-2010). Són la companyia de teatre familiar més antiga del país, tres generacions de titellaires fent la tècnica del titella tradicional català. Hi trobareu ninots de totes les èpoques, fins i tot talles de fusta del segle XIX, i eines específiques dels titellaires com són la llengüeta, la pipa i el bastó. També hi trobareu cartells i programes antics i un gran teatre de titelles muntat amb els seus decorats i bambolines.

Organitza: Titelles Vergés amb la col·laboració de La Mostra.



info
Oficina de premsa de La Mostra. 21a Fira de teatre infantil i juvenil | 938 066 945 (Núria Cañamares) - 689 068 908 (Gemma Moncho) | premsa@lamostraigualada.cat | Durant els dies de La Mostra us atendrem al telèfon 689 068 908