educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | escena


Les arts de carrer prendran Barcelona


La Mercè 2009 ens ofereix un ventall de propostes culturals


Alta en Web: setembre 2009

premsa Ajuntament Barcelona

Castell de Montjuïc, el Castell del Circ

La ciutat l’ha recuperat i torna a ser part de la festa com l’any passat: el Castell de Montjuïc es converteix durant la Mercè en un gran circ per a tota la família i acollirà prou activitats com per passar-s’hi un dia sencer. Hi haurà escenaris al fossat, a la vora del pont llevadís, al pati de canons de dintre del museu...

Una vegada al castell, cadascú es podrà programar la seva pròpia visita, perquè a cada hora hi haurà diversos espectacles i activitats simultànies. Màgia, teatre gestual, números per a un sol actor i per a una companyia sencera, acrobàcies aèries... Totes les propostes s’adrecen ant al públic infantil com a l’adult, i es complementen amb altres activitats com ara tallers relacionats amb el món del circ.


Les companyies que hi prendran part:

Combinat de circ CircOxidado Víctor Antonov al fossat del Castell trobareu una carpa amb un munt d’actuacions ininterrompudes: els més petits es meravellaran amb els titelles del circ rus en miniatura de Victor Antonov; hi trobareu un combinat d’actuacions de cinc grans artistes i, a la nit, el CircOxidado i l’espectacle Con cuerda, un muntatge sense paraules basat en el món del clown que us portarà, gràcies a la mímica i els moviments del cos, a un món de fantasia. En un escenari creat amb materials industrials reciclats, hi veureu acrobàcies, malabars, equilibristes i molt més. Pur circ.

Alba Serraute Orquesta Fireluche Cia La Tal. Al Racó dels nassos, espai proposat per La Puça Espectacles i dirigit per Joan Busquets, hi actuaran clowns excepcionals com l’Alba Sarraute, els integrants de Cop de Clown i Trapa Produccions o el Pallazoo de Sac Espectacles. Però encara n’hi ha més: la música de joguina de l’Orquesta Fireluche i La caixeta de música; el Carilló de la Cia. La Tal, on veureu un rellotge gegant d’on surten tot de personatges amb interessants històries per explicar; la Cantina amb ànima d’El Almazén; les titelles de la companyía d’Herta Frankel; el martell de fira del High Strike Theatre o un petitíssim circ en miniatura.

Cirqu’lation Locale. Al Pati dels Canons, els jocs de malabars més atrevits i les acrobàcies més sorprenents, executats sobre un enorme trampolí que fa que els artistes de Cirqu’lation Locale semblin autèntics atletes. O és que potser ho són? Si voleu respostes, no deixeu de veure Trampoline Mission 3, un espectacle en què els artistes sembla que volin com si fossin ocells per deixar-vos bocabadats.

Teatro Gestual de Chile Mario the Queen of the Circus. A l’escenari gran del fossat, Murmuyo i Metralleta, els dos bojos integrants de la companyia Teatro Gestual de Chile, presenten el seu espectacle Fisura-dos. Dos personatges tan salvatges com encantadors. I Mario the queen of the Circus, explicarà perfectament com es pot fer un espectacle amb elements tan dispars aparentment com els jocs de malabars, el bon humor i... la música rocken general i els temes de Queen en particular
 

Parc de la Ciutadella, el parc del mediambient
Del 24 al 27 de setembre, el Parc de la Ciutadella es converteix en un gran espai on celebrar l’estima pel medi ambient i el compromís per la sostenibilitat. El parc ofereix un ampli
programa d’activitats i espectacles de carrer per a tots els públics de temàtica ambiental per
acostar-nos al parc, a l’ús responsable dels recursos naturals o fomentar el reciclatge. Una
invitació per implicar-se amb els valors ambientals d’un model de ciutat compromesa amb el
seu entorn. Amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona.

El medi ambient, de festa | La calma, la pau, la natura i la sostenibilitat són elements que poden tenir molt a veure amb la festa. I ho podreu comprovar passejant-vos per la Ciutadella i coneixent estranyes criatures com ara els Quiétils dels francesos Cie. Mouton de Vapeur, que es passegen despullats pel parc, sortits directament de la natura, amb la casa a l’esquena. Són éssers poètics i sensibles que s’expressen mitjançant gestos i que ens faran pensar sobre la nostra manera de viure.

Classe de sostenibilitat | Però si el que voleu és ensenyar a la canalla què és la sostenibilitat, us proposem una classe pràctica amb el Bestiaire Alpin dels francesos Théâtre de la Toupine. Ells han portat uns cavallets-teatre per a nens de 6 mesos a 6 anys que funciona a base de... tracció familiar! I és que aquests cavallets estan plens de figures d’animals emblemàtics dels Alps fets de fusta i moguts per l’energia humana que generen les pròpies famílies dels nens que hi pugen.

Camut Band: Camut Aniversari | La Camut Band repassen, a l’escenari Til·lers, els 15 anys de vida de la companyia interpretant els seus millors números i ens demostren que el ritme i el ball són a tot arreu. I és que el tap dance, la percussió africana, el piano i el ball sobre sorra són els ingredients d’un espectacle amb el qual els components d’aquesta companyiaus deixaran bocabadats i morts de ganes d’imitar-los.

Strange Fruit: The Field | Els Strange Fruit són una companyia australiana de teatre visual amb un espectacle sorprenent, The Field, que us farà patir una bona estona: és a punt de caure aquell actor? No, ells són uns experts absoluts en l’art de moure’s amb tota la gràcia del món sobre una perxa de quatre metres i mig d’alçada i vestits amb les disfresses més impactants.
L’espectacle, basat originalment en les suggerents imatges d’un camp de blat acaronat pel
vent, inclou un missatge optimista d’amor, llibertat i joia.

El parc del jazz | Blues, swing, gypsy, brass... Tot són músiques amb arrels jazzístiques i totes les podreu escoltar si passeu durant aquesta festa de la Mercè pel Parc de la Ciutadella, que es converteix en un racó dedicat a la bona música. A la Carpa trobareu masterclass, tallers d’instruments, actuacions de petit format de grups locals, molta informació sobre els col·lectius jazzers de la ciutat i fins i tot projeccions de pel·lícules relacionades amb el món del jazz.
A l’escenari Til·lers, en canvi, música en viu amb formacions locals i d’altres països: des
de Dani Nel·lo i Myriam Swanson o el Lluís Coloma Septet fins a James Hunter o Janiva
Magness, entre altres.

La gran festa dels nens | Entreu i trieu, que en aquest parc hi ha atraccions màgiques i poètiques del gust de tots els petits: des dels delirants barrets de Paul Henry Jeannel, a les divertidíssimes interpretacions de K de Kalle i les seves Musiko Moskas. Veniu i us presentarem, entre d’altres, a l’Avalot, que explica la història de Hansel i Grettel... des del punt de vista de la bruixa del conte. Ah! I si voleu saber res de la vida quotidiana dels dracs de la Ciutadella, només heu de buscar Lo monstre, de la companyia Efímer.

Un Festival dedicat a l’Àsia | Després d’un cap de setmana ple d’artistes de carrer, el parc de la Ciutadella es convertirà en el centre del 8è Festival Àsia. Hi haurà espectacles d’escenari i d’altres de petit format,  cercaviles i activitats paral·leles com tallers, cinema asiàtic, dansa de Bollywood, demostracions d’arts tradicionals com l’ikebana, l’origami o el wushu. I música natapala i baül, gamelan indonesi, el pop dels pakistanesos Sk1 o la música bhangla de Famiya Khan.



Fabra i Coats, dansa i creació
L’antiga fàbrica de Sant Andreu torna enguany, del 24 al 27 de setembre, amb una programació de dansa i teatre visual, i moltes més propostes vingudes de França, d’Anglaterra, i de diferents punts de Catalunya...

Fins i tot del mateix barri: divendres 25, al festival Sincronia, els artistes de Sant Andreu presentaran els seu espectacle de música i videoprojeccions. Beau Geste: Transports exceptionnels I si la Bella fos un ballarí i la Bèstia una gran excavadora que balla amb ell? La proposta de la companyia Beau Geste utilitza el braç de l’excavadora com un element més per al ball, però també com si es tractés d’un braç humà, que s’oblida per uns instants de cavar, transportar i foradar per agafar, refusar o acaronar.


Cyberstein: Titan (espectacle itinerant) | El trobareu assegut pacíficament i no us farà gens ni mica de por acostar-vos-hi però, quan s’activin tots els sensors, el veureu aixecar-se i provocar el caos entre el públic. És Titan, el robot de la Fabra i Coats que, tot i que en un primer moment ens faci por, és un bon jan capaç de fer-nos riure i de mostrar-se com un gran tros de ferro descarat i carismàtic alhora.

Collectif Jeu de Jambes | Barregeu tap dance, dansa africana i molt de swing i obtindreu com a resultat una mica de Jazz Rock, un moviment musical que va anticipar l’arribada del hip-hop a França i que busca coordinar el moviment de les cames i el tors, en un ball espectacular per al qual són imprescindibles uns bons tirants i unes sabates ben lluentes. Ni us creureu el que arriben a fer amb les cames!

Ramon Colomina i Sílvia Genovés: Consells per l’ànima | Busqueu la pau? Voleu protagonitzar una expedició amb destinació al vostre interior? Doncs apunteu-vos a viure la divertida experiència que durant tot el dia us proposen en Ramon Colomer i la Sílvia Genovés: entrareu en grups de dotze persones al seu espai i us relaxareu
amb els seus bons Consells per a l’ànima. Obriu bé les orelles, perquè us faran riure mentre
us expliquen veritats de les grosses!



info
premsa Ajuntament Barcelona | www.bcn.cat

imatge | The field de la Cia. Strange Fruit