educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | criança


Massatge Infantil


Per aprendre a comunicar-nos des de ben petits


Alta en Web: febrer 2010

Marian S. Embid

El Massatge Infantil ens ofereix una excel•lent manera de comunicar-nos amb el nostre nadó, a través d’una seqüència de moviments, mirades, somriures i paraules.

En moltes cultures del món el Massatge Infantil és una antiga tradició, que ha estat redescoberta a Occident de les mans de Vimala Schneider. Molts estudis avalen avui la seva eficàcia, i això ha fet que tingui una gran difusió. Tots els països adherits a l’Associació Internacional de Massatge Infantil (IAIM), de la qual pertany AEMI, comparteixen el mateix programa i els mateixos objectius: difondre el massatge infantil perquè tots els nadons i les seves mares, pares i persones que en tenen cura puguin participar dels importants beneficis que aporta.


El tacte que nodreix

Les sensacions tàctils són el primer llenguatge que rep el nadó: la contenció, la calidesa, la vibració del so o el balanceig són captats per a la seva pell. Per això, el Massatge Infantil és tan eficaç per comunicar-li tota la nostra estimació. El nadó sent i expressa múltiples sensacions amb el llenguatge no verbal. Una observació detectora dels seus senyals ens facilitarà entendre’l i atendre millor les seves necessitats. Aquesta interacció beneficia ambdós: el nadó aconsegueix major benestar i l’adult augmenta la seva autoestima i confiança per atendre’l en rebre el regal del seu somriure, els seus sons, la seva mirada, els seus moviments... És un temps de màxima qualitat per als dos.

Durant el període primal, que compren la gestació i els primers anys de la infància, es desenvolupen importantíssims sistemes cerebrals, especialment els implicats en la gestió de la nostra vida emocional. Aquest període constitueix la base de la salut física i psíquica; per això és tant important ocupar-se atentament dels petits.

A les societats civilitzades la majoria de les mares i pares estem subjectes a unes obligacions i horaris laborals que dificulten l’atenció que requereixen els nostres infants. L’aplicació del massatge és una pràctica tan senzilla que podrem ajustar-la fàcilment a la nostra manera de viure.


Principals beneficis
Aporta importants beneficis, tant de tipus fisiològic com emocional, entre els quals cal destacar: estreny els vincles afectius entre pares i fills, la qual cosa beneficia tant al nadó com als adults; ajuda a regular el sistema gastrointestinal, alleuja gasos i còlics; afavoreix la relaxació i millora el dormir; reforça el sistema immunològic...



info

Marian S. Embid
| Psicòloga i educadora de Massatge Infantil | www.masajeinfantil.es

imatge | AEMI ©