educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | reflexió


Mocs fora!


Qui es recorda de rentar-se el nas?


Alta en Web: gener 2009

Dr. Pros

L´aigua de mar és un element natural de gran potencial terapèutic per al tractament natural de les malalties respiratòries i de l´oïda.
Fa només quaranta anys que varem començar a rentar-nos les dents cada dia i, en aquest temps s´ha reduït enormement les patologies bucals. De la mateixa manera, una bona higiene nasal regular contribueix a evitar les malalties de l´arbre respiratori.


Augmenten les malalties respiratòries i de l´oïda

El nombre de persones que pateixen malalties respiratòries i de l´oïda ha augmentat considerablement al nostre país en els darrers anys. Les causes d´aquest boom són múltiples i es poden agrupar en dues: causes externes (sobre les que tenim poc control) i causes internes (que podem millorar nosaltres mateixos).
Entre les causes externes, la creixent contaminació provocada per la combustió de carburants, les emissions industrials i les centrals elèctriques, el fum del tabac i els sistemes de calefacció dels edificis. Per tot això l´aire que respirem a les zones urbanes té un efecte irritable directe sobre les vies respiratòries.
Entre les causes internes: l´estrès; els mals hàbits alimentaris; el consum excessiu de farines refinades i sucre blanc; els additius emprats per la indústria alimentària; la presència de restes de pesticides i adobs químics en fruites i verdures; la presència en la carn i la llet de hormones i medicaments subministrats als animals; la presència de metalls pesats en el peix; la sobrevacunació d´infants i adults i l´excés de fàrmacs que prenem. Tots aquests factors minen el nostre sistema immunitari i ens debiliten davant les infeccions fent que emmalaltim més fàcilment.


La importància de la respiració


Tal i com els savis de les cultures més antigues fa milers d´anys que proclamen, la respiració té una importància fonamental per a la vida i per mantenir una bona salut.
El nas és, juntament amb la boca, una porta d´entrada fonamental del nostre organisme. A través d´ell penetra l´aire que, després de travessar diversos conductes, arriba als alveols pulmonars. Allà, mitjançant un procés de combustió, s´obté l´energia necessària perquè el nostre organisme realitzi totes les seves funcions vitals i podem dur a terme les activitats de la nostra vida diària.


La mucosa nasal


La mucosa nasal és la membrana que entapissa el nas i tots els conductes i cavitats del sistema respiratori. Les seves funcions són filtrar l´aire, netejant-lo d´impureses, condicionar l´aire inspirat regulant la temperatura i la humitat amb què ha d´arribar als pulmons i actuar com a òrgan sensorial per a la captació d´olors i sabors.
L´aire que respirem conté una gran quantitat de gèrmens i microbis diferents cada dia. Quan la nostra mucosa està fisiològicament activa no hi ha risc d´infecció, car estarà preparada i a punt per actuar en defensa nostre. Aquesta defensa compta amb tres mecanismes:
Un de mecànic, el moviment incessant dels cilis (pèls microscòpics) que arrastren el moc del nas cap a la gola on seran neutralitzats. 
Un de químic, el moc conté un enzim, la lisozima, capaç de destruir per sí mateixa nombrosos gèrmens presents en l´aire que respirem. 
I una xarxa limfàtica interna i tancada encarregada de fabricar les cèl·lules immunitàries de defensa global de les fosses nasals.


El tractament natural amb aigua de mar


El resultat de la nostra experiència mèdica confirma la conveniència de realitzar una bona higiene nasal de forma regular per mantenir les mucoses sanes i preparades per fer front a les possibles infeccions. En cas de malaltia respiratòria (i també de l´oïda), el primer tractament natural recomanat és la inhalació d´aigua de mar a diferents concentracions, tant en la fase aguda com en la fase crònica de la malaltia. El tractament d´inhalació es realitza en un balneari de dia i consisteix en fer arribar a diferents nivells de l´arbre respiratori microgotes d´aigua de mar, que en ocasions es poden barrejar amb alguns medicaments homeopàtics, variant el diàmetre de les partícules inhalades.
Aquest tractament en profunditat aporta els següents beneficis: estimula la funció defensiva de les mucoses; regula la producció de moc i n´afavoreix el drenatge; inhibeix les infeccions bacterianes; ajuda a prevenir la grip, els refredats, les otitis de repetició, la sinusitis i la faringitis; disminueix la reactivitat de les mucoses davant dels processos al·lèrgics; millora el funcionament de les glàndules adenoides i amígdales (especialment en els infants); normalitza el drenatge lacrimal; millora la funció respiratòria i les funcions olfactiva, gustativa i auditiva i augmenta la capacitat mental produint un efecte de benestar general de la persona.
El tractament és adequat per a totes les edats (a partir dels sis mesos de vida) i val a dir que els infants reaccionen particularment ràpid. Sovint es pot complementar a casa fent una neteja regular amb un esprai nasal.


Per què amb aigua de mar?


Perquè és un element natural de gran potencial terapèutic. L´aigua de mar conté 300 mg per litre de substàncies inorgàniques i 94 dels 104 elements de la taula periòdica dels elements de Mendèleiev, actuant com un totum ionomineral. El que la fa extraordinària com a eina terapèutica és que té la mateixa composició que el plasma sanguini de l´home. Per tot això, l´aigua de mar té les següents propietats: és nutritiva, regenerativa, hidratant, mucolítica, antiinflamatòria, antibiòtica, cicatritzant, antioxidant i immunoestimulant. Cal tenir present que aquestes qualitats són degudes a l´acció conjunta (sinèrgia) de tots els elements que conté i, per aquest motiu, resulta molt més curativa que el sèrum fisiològic sintetitzat en el laboratori que fins ara es feia servir, de composició molt més pobre.



info
 
Dr. Miquel Pros. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, es va especialitzar en Medicina Natural a Alemanya. Pioner en la introducció de diverses teràpies naturistes modernes a Espanya, és el creador del primer Balneari Respiratori urbà per al tractament natural de les malalties respiratòries i de l´oïda amb aigua de mar. Combina la tasca professional en la seva consulta privada amb una incansable divulgació de la Medicina Naturista | Muntaner 551 3r 08002 Barcelona | 932 121 504 | info@doctorpros.com | www.doctorpros.com

Balneari Respiratori | Camp, 87 local esq. Barcelona | 932 110 795

Mocs fora! Conte que explica als infants la importància d´una bona higiene nasal per a la salut. Editat pel Dr. Pros i de venda exclusiva a la consulta del doctor.

imatge | Dr. Pros