educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | aprendre


Vols cultivar un hort en família?


Lloguer d`un hort i curs d`horticultura per a 24 famílies


Alta en Web: febrer 2010

Espai Natura Caixa Sabadell

L’Espai Natura Caixa Sabadell, el centre d’activitat ambientals de l’Obra Social Caixa Sabadell, ha reorientat cap a les famílies la seva activitat d’horticultura ecològica.


Cultivar un hort en família durant mig any

La proposta, doncs, consisteix en posar en contacte 24 famílies –un centenar de persones– amb la natura i amb el cultiu ecològic d’hortalisses i en potenciar la convivència durant sis mesos –de 9.30 a 14h, cadascun dels 26 diumenges que hi ha entre l’11 d’abril i el 3 d’octubre.

Cada família tindrà una parcel·la de 28 metres quadrats dels horts de l’Espai Natura Caixa Sabadell, a la qual podran accedir tots els seus membres; d’aquesta manera, no caldrà que tots hi assisteixin cada diumenge.

Caixa Sabadell ha revisat els continguts del curs per tal d’adaptar-lo al seu nou públic, que continuarà rebent informació i consells sobre malures, tractaments, etc, tant per correu electrònic com al taulell d’anuncis de la caseta d’eines. Les sessions començaran amb formació per part del tècnic responsable, que, tot seguit supervisarà la tasca de les famílies horticultores i els oferirà indicacions i consells al llarg de tot el matí. El formador hi farà incidència en l’ús racional de l’aigua i en l’aplicació de la resta de les tècniques pròpies de l’agricultura biològica.


Respecte a les normes del cultiu ecològic
Després d’una llaurada inicial amb motocultor, les famílies treballaran la terra tot fangant, una tècnica molt més respectuosa amb el sòl. L’adob que hi aplicaran serà orgànic –fems– i no hi utilitzaran pesticides ni altres productes químics prohibits en l’agricultura biològica. El reg serà per degoter i controlat per temporitzadors, i, com la salut de les plantes, es controlarà constantment.
L’Espai Natura Caixa Sabadell també fomentarà que els participants plantin carbasses a les seves parcel·les per relacionar el taller amb la Mostra de Carbasses que organitza des de fa set anys.


Sol·licituds fins dijous 18 de març

El període d’inscripció| A l’activitat es tanca el dijous 18 de març; les sol·licituds cal adreçar-les al 93 716 47 81 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h) o bé a espainatura@caixasabadell.es, i cal que incloguin nom, edat i telèfon.

La presentació del curs i el sorteig de les parcel·les| Tindrà lloc dissabte 20 de març a les 12h a l’Espai Natura Caixa Sabadell (Prada s/n. Sabadell). Hi tindran preferència les famílies que hi assisteixin o que hi enviïn un representant.

El preu de l’activitat| És de 120 euros per a famílies clientes de Caixa Sabadell i de 175 per a la resta de sol·licitants.



info
Obra Social Caixa Sabadell. Gràcia 17 –Sabadell | 937 286 754 | espainatura@caixasabadell

Can Deu. Espai Natura Caixa Sabadell | Situat al nord de Sabadell, l’Espai Natura Caixa Sabadell és una zona protegida de 86 hectàrees que comprèn la Masia de Can Deu, el Museu de la vida al Camp i el Bosc de Can Deu.

imatge | Obra Social Caixa Sabadell