educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | natura


Sant Miquel del Fai


un indret privilegiat


Alta en Web: febrer 2010

santmiqueldelfai.net

Natura

L’aigua | La singularitat del paisatge de Sant Miquel del Fai és deguda sobretot a l'efecte de l'aigua sobre l'espai. D'una banda els rius Rossinyol i Tenes l'envolten i el travessen, i d'altra banda l'aigua de les pluges i del desglaç es filtra per tots els racons de la roca.
L'aigua és la responsable de les coves i de les curioses formacions rocoses del Fai, creant una simfonia de salts d'aigua i petits llacs.
Sant Miquel del Fai muda el seu aspecte cada estació de l'any; l'aigua en varia el paisatge i dóna lloc a imatges ben espectaculars.

La roca | Les parets de roca i la muntanya tenen un aspecte imponent i encisador. Els murs rectes del cingle formats per roques sedimentàries tenen textures diferents, i la balma trenca aquesta verticalitat obrint una enorme cavitat a la paret rocosa.
Les Coves de Sant Miquel i de les Tosques barregen misteri, foscor i humitat en les sempre impressionants formacions d'estalactites i estalagmites.
A Sant Miquel del Fai a més podreu observar de ben a prop, els travertins. Els travertins són les formacions rocoses adossades i sobresortints de les parets verticals. Nascuts de molses i falgueres que s'originen per l'aigua que baixa per les esquerdes del cingle. La pròpia aigua que porta molt carbonat les va arrebossant i, molt lentament, el gruix de carbonat augmenta formant la roca i la planta mor deixant buit l'espai que ocupava.

La fauna i la flora | Molt rica per la seva gran varietat. Entre aquesta varietat us destaquem el Roquerol. Si veniu a l'estiu podreu conèixer aquest petit ocell semblant a l'oreneta, que fa els seus nius enganxats a la roca del cingle i passa aquesta estació de l'any a Sant Miquel del Fai.
A més, la gran quantitat de petits estanys i llacs són l'hàbitat ideal per una munió d'animalons aquàtics, peixos i amfibis, i fins i tot dels cap-grossos d'una petita granota verda que puja als arbres.
El Fai també és ben conegut per una gran tradició de plantes remeieres, a més de donar lloc al gustós Licor del Fai. Als vessants de la vall del riu Tenes, encara romanen restes d'antigues feixes de cultiu de vinya i d'olivera, que eren el recurs utilitzat per conrear en pendent


Activitats

Durant tot l'any, s'hi organitzen actes de tot tipus, visites concertades per a grups i activitats per a la mainada. Tot pensat perquè la visita sigui encara més atractiva i tothom s'endugui un bon record.
Cada diumenge a Sant Miquel del Fai sempre s’organitza alguna activitat pensada per a tota la família: espectacles, tallers, activitats esportives... Tot un seguit d’experiències per complementar la visita.


info
Espai Natural de Sant Miquel del Fai. Sant Feliu de Codines | 938 658 008 | info@santmiqueldelfai.cat | www.santmiqueldelfai.net