educant

continguts per acompanyar a mares i pares en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | natura


Cim d’Àguiles


Un centre d’estudi, cria i vol d’aus rapinyaires


Alta en Web: febrer 2009

Cim d’Àguiles

Cim d’Àguiles és un centre únic en el seu gènere en l’estudi, mostra, cria i vol d’aus rapinyaires.

La idea de crear el centre neix a partir de l’afecció que, des de petit, tenia Rafa Farriols a les aus rapinyaires; després de visitar diversos centres arreu d’Europa al 1994 s’inagura Cim d’Àguiles. En un inici hi havia 20 ocells i actualment en són uns 100 de 28 espècies diferents, distribuïdes en dues zones diferents: uns estan a la zona d'aus a la vista del públic i la resta a les instal·lacions de cria.

Els principals objectius del centre són: donar a conèixer al públic les característiques i peculiaritats dels ocells; sensibilització i respecte cap a la natura i acollida d’aus irrecuperables i centre de cria.

Visitar el Cim d'Àligues

La visita a Cim d’Àguiles consta principalment de dues activitats: la visita guiada a la zona de les aus i la sessió de vol. La visita comentada ens permet introduir conceptes generals sobre aquestes aus, tals com tipus d'alimentació , comportament, espècies autòctones, hàbitats que ocupen...; però on realment es destaquen les característiques és durant la sessió de vol. L'experiència de veure'ls a poca distància permet un bon coneixement d'aquest animals. El veloç vol del falcó, el majestuós planar de l'àguila, el silenciós bategar d'ales de l'òliba... són algunes de les curiositats que es poden observar en el transcurs de la sessió de vol. El vol en llibertat sense necessitat de fugir és possible perquè aquestes aus han nascut en captivitat i des de petites han estat en contacte amb persones. A més , no surten a volar amb la necessitat de caçar perquè aconsegueixen el menjar de la mà dels cuidadors. Sense aquest treball previ, la por innata dels rapinyaires vers l'ésser humà faria que fugissin en sentir-se amenaçades per la presència humana.

Els horaris de cap de setmana i festius són de 11:30h a les 18h amb dues visites de trenta minuts i sessions de vol: una a les 12:30h i una altra a les 16h. En cas de pluja els ocells no surten a volar.

Per tal d’oferir una estada agradable el centre disposa de diferents serveis complementaris: pàrquing gratuït, zones de pícnic, botiga i un bar-restaurant, que cal fer reserva.

info
Cim d'Àligues | Paratge del Pi Solitari s/n Sant Feliu de Codines | 938 662 648 | www.cimaligues.net
imatge | Cim d’Àguiles