juguem


activitats infantils
per fer a casa
que afavoreixen
els vincles familiars

select
Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

Vols fer com l'arquitecte Jujol?


formes i equilibris


arquitecturareversible.org

Alta en Web: abril 2010



Qui és Jujol?

Josep M. Jujol i Gibert (Tarragona, 1879 - Barcelona, 1949), va ser arquitecte dibuixant i pintor. Va ser un dels millors arquitectes catalans i europeus d'una època. Fou deixeble de Lluís Domènech i Montaner i col·laborador d'Antoni Gaudí des de 1904. La seva arquitectura és modesta pel que fa a la quantitat i a les característiques dels encàrrecs, unes quantes obres, realitzades entre 1908 i 1923, a on Jujol treballa sovint a partir del fragment i d'una varietat heterogènia d'objectes que pertanyen al món que l'envolta, filferros, plats vells, trossos de metall o fusta, o de vidres trencats. Jujol és un artesà, un arquitecte que manipula personalment les coses, generalment pobres, coses que l'enginy reuneix per produir una obra rica i desbordant. L'obra de Jujol no és únicament arquitectura, no és escultura, no és pintura, és tot això alhora: una obra de caràcter total.

text cedit per arquitecturareversible.org



activitat proposada


Mira aquest vídeo i veuràs com...
A | treballar en el desenvolupament d'objectes mòbils utilitzant materials de rebuig, quotidians en desús o trencats, prenent com a base el coneixement de l'experiència de Jujol.

B | fer servir "trucs" per tal de poder treballar amb la imaginació i la tècnica alhora!

C | transformar els objectes quotidians i descobrir que serveixen per una altra cosa.

D | incorporar el moviment a una creació pròpia.

E | jugar amb alguns conceptes tècnics com: centre de gravetat, resistència i punt d’equilibri, per aconseguir un autèntic “mobile”.

proposta d'activitat cedida per arquitecturareversible.org