educant


continguts per acompanyar a mares i pares
en el creixement dels seus fills i filles

select
escriu | llegeix comentaris sobre l’article Compartir

compartir aquest contingut:

La Tafanera Menéame Digg Facebook

educant | art


Inventor d’il·lusions


Enric Magoo, un mag que ens sorprèn


Alta en Web: març 2009

Enric Ruiz

-Sóc mag! Ah sí? Sol ser la primera reacció de la gent quan els diu quina és la seva professió. I immediatament, em fas un truc? El que més li agrada de la seva professió és la fascinació que desperta en la gent de totes les edats, de tots els indrets del món. La màgia com va dir algú és per a ell la poesia de la imaginació expressada amb les mans.
Però no us penseu que va néixer màgic, no existeixen els Harry Potters. Va néixer a Badalona ara fa 47 anys; però no va ser fins el 1980 que el que va començar com una afecció i una temporada de circ va esdevenir la seva feina i la seva vida. Va descobrir que la màgia és un mitjà de comunicació i expressió fascinant i atractiu per a ell mateix, que el feia especial davant dels altres perquè els podia sorprendre. Podia fer sortir l’infant que tots portem dins, podia il·lusionar.


Anant fent-se de mag

Durant la dècada dels 80 es va anar formant de la mà del Grup Abracadabra, compaginant les actuacions per tot el territori espanyol i les aparicions per la petita pantalla amb la feina de depenent a la botiga de màgia del grup L’apotecari de màgic.

Els anys 90, ja en solitari, van arribar els premis i reconeixements internacionals amb l’espectacle Frankie JB, un espectacle on la interpretació és tan important com la mateixa màgia. Vingueren altres premis la Vareta de plata de Montecarlo, tercer premi mundial de màgia, segon Grans premis Nacionals... I també contractes arreu del món, de Las Vegas a Yokohama, de Canada a Xilè, sense oblidar la vella Europa.
El mateix temps a casa nostra, engega l’aventura d’introduir la màgia com element teatral, convertint la màgia en instrument de l’argument i deixant que flueixi sense que sigui la protagonista. D’aquesta etapa són Les Màgiques aventures d’en Fixi i en Foxi i El retorn al país del mai més.

Ja en el 2000 fa un promig de cent cinquanta actuacions anuals en campanyes escolars, circuits de teatre per a tots els públics i circuits institucionals; compaginant les dues maneres de presentar la màgia com a espectacle d’il•lusionisme amb Frankie JB, Prestidigitaqué?, Mag Màgia i com a teatre-màgic amb Abracadabra, El retorn de Merlí, L’Inventor d’il·lusions.

A l’Enric Magoo li entusiasma poder compartir les coses que el fan sentir brillant amb la gent.


info

Enric Magoo | 933 844 522 | info@enricmagoo.com | www.enricmagoo.com

imatge | Evaristo Jiménez